Biohammas hoitaa vauvasta vaariin ja tuttuun paikkaan on helppo tulla. Kutsumme niin haluttaessa säännöllisin väliajoin tarkastuksiin, useimmiten kerran vuodessa. Ne potilaat, joilla esim. muodostuu hammaskiveä runsaammin tai joilla on herkkyys syvempiin ientulehduksiin, kutsumme hoitoon useammin, kukin yksilöllisen tarpeen mukaan. Näin vältetään usein suuremman hoidon tarvetta, ylläpidetään suun terveys ja säästetään hoitokustannuksissa.

Hampaiden harjaus aamuin illoin ja hammasvälien puhdistus iltaisin langalla tai tikulla ja tietyissä tapauksissa väliharjalla kuuluvat tämän päivän itsestään huolehtivan henkilön jokapäiväisiin rutiineihin. Makuasia on käyttääkö sähkö – vai tavallista harjaa. Molemmat harjat tulisi vaihtaa uusiin aina 3 – 4 kk välein.

Hammastahnaa valittaessa kannattaisi yleensä valita tahna jossa on fluorina NaF koska sen hampaan kiillettä kovettava vaikutus on paras. Lisäksi jos on herkät limakalvot (esim. kirvelevät limakalvot, afta-herkkyyttä ), niin silloin voisi valita tahnan jossa ei ole natriumlauryylisulfaattia, joka ärsyttää limakalvoa ja katkoo limakalvon kollageenisäikeitä ja heikentää niiden suojausmekanismia.Tämä tarkoittaa hammastahnaa, joka ei vaahtoa (esim. Zendium, Elmex, Biotene, Parodontax, Sensodyne).